Home

Baan produceert en biedt u een unieke verscheidenheid aan zitmeubelen, met het doel uw levenskwaliteit te verhogen en elke dag ontspanning, impulsen, inspiratie en comfort te geven, vele jaren lang. Wij verwelkomen u graag in de wereld van BAAN. Wij nodigen u uit met de nieuwe collecties op ontdekkingsreis te gaan en onze fascinerende producten te leren kennen.

 

FAQ

 • Vraag: 

  Hoe lang heb ik garantie?
   

  Antwoord: 

  U hebt:
  3 maanden omruilgarantie op kussenvullingen
  Wij bieden u 3 maanden (omruil)garantie op de kussens. Dus wilt u, nadat u het zitmeubel geleverd hebt gekregen, bijvoorbeeld de rugkussens toch iets extra opgevuld hebben of een zachtere zitkussenvulling, meld u dit dan binnen 3 maanden bij uw verkooppunt. Vervolgens maakt uw verkooppunt, in overleg met u, een afspraak met een van onze medewerkers. U kunt de kussens dan zelf brengen en terwijl u erop wacht, worden de vullingen gratis omgeruild. Zo hoeft u de kussens niet te missen en hebt u geen lange wachttijd. Graag wel van te voren een afspraak maken (op dinsdag of woensdag), want niet iedere kussenvulling is altijd op voorraad.

  3 jaar garantie op stoffen
  De garantie op stoffen vervalt na 3 jaar. Zo zullen wij voor meubelen, die binnen 3 jaar na aankoop, slijtage van de stof vertonen, kosteloos met een oplossing komen. Het gaat daarbij uitsluitend om slijtage van de stof dat toe te schrijven is aan normaal gebruik. Verkleuren, shading, pilling en andere veranderingen die te maken hebben met de eigenschappen van de stof, als ook beschadiging van de stof door sieraden, spijkerbroeken etc., vallen buiten deze garantie-regeling (zie stoffen).

  5 jaar garantie op romp en binnenwerk
  Op de romp, het frame en het binnenwerk (vering) heeft u een garantie van 5 jaar.

 • Vraag: 

  Hoe kan ik een vlek verwijderen?

  Antwoord: 

  Vlekken moeten direct verwijderd worden. Verwijder vaste bestanddelen zo veel mogelijk met een lepel. Gebruik hiervoor nooit een mes of iets anders scherps. Werk van de rand van de vlek naar binnen toe. Voorkom dat u daarbij de substantie in de stof drukt. Leg daarna een vochtige theedoek op de vlek en laat die drogen. De theedoek trekt door zijn absorberende werking zo veel mogelijk van de vlek uit de bekleding. Herhaal dit totdat de vlek niet meer afgeeft. Let op: nooit gaan wrijven of schrobben op de vlek. Hierdoor ontstaan onherstelbare beschadigingen van het weefsel.
  Als de vlek is opgedroogd, laat u zich dan eerst goed informeren over de samenstelling van de stof. Verkeerde reinigingspogingen leiden vaak tot meer schade. Voor de meeste vlekken geldt: gebruik een lauwwarm sopje met een (ph- )neutral wasmiddel. Ook spa-rood of talkpoeder (bij vetvlekken) kunnen wonderen verrichten. Gebruik nooit zomaar een willekeurig sopje van Biotex, Groene Zeep of een ander reinigingsmiddel. Vooral wol en synthetische stoffen zijn niet bestand tegen bepaalde reinigingsmiddelen en kunnen de structuur van de stof veranderen. Probeer het daarom eerst uit op een onopvallende plek van de bekleding. Laat na reiniging de meubelstof in ieder geval volledig drogen, voordat u het meubel weer in gebruik neemt. Indien na de hiervoor genoemde behandeling hardnekkige vlekken achterblijven, laat deze dan opdrogen en kijk op www.james.eu. Op deze site vindt u diverse producten, waarmee u hardnekkige vlekken kunt verwijderen. Uiteraard geschiedt de toepassing van dergelijke producten op eigen risico. Een laatste tip. Mocht de vlek op een zitkussen zitten en niet verwijderd kunnen worden, dan kunt u altijd nog het zitkussen omdraaien.

 • Vraag: 

  De stof op mijn bank krijgt rare (schijn) vlekken. Hoort dat?

  Antwoord: 

  Als u een poolstof, bijvoorbeeld velours, gekozen hebt is dat heel normaal. Poolstoffen zijn weefsels waarbij de draadjes omhoog staan. Doordat de draadjes omhoog staan, hebben deze stoffen een 'warm' en karakteristiek aanzien.  Ze kunnen door lichaamsgewicht, warmte en vocht geplet worden. Dit noemen we ‘shading’. Er ontstaan zogenaamde 'schijnvlekken'. Het zijn dus geen echte vlekken. De plekken die door shading ontstaan zien er uit alsof er met water op gemorst is. Op deze plekken liggen de polen van de stof niet allemaal in dezelfde richting. Afhankelijk van het standpunt van waaruit men naar deze plekken kijkt, lijken de plekken donkerder of lichter dan de rest van de stof. Het is een optisch effect en heeft dus met verkleuren of slijtage niets te maken. Een behandelingsmethode om ‘shading’ iets te verminderen, is om de bewuste plekken een half uur met een goed vochtige doek te bedekken. Daarna kunt u de velours met een zachte borstel voorzichtig en egaal tegen de vleug in opborstelen. Daarna moet u de stof minimaal 6 uur laten drogen. Helemaal egaal krijgt u de plekken echter nooit. Shading is en blijft een eigenschap van poolstoffen. Het heeft geen invloed op de sterkte en dus kwaliteit van de stof.  Shading is namelijk een eigenschapen van poolweefsels. Dat zijn weefsels waarbij de draadjes omhoog staan. Doordat de draadjes omhoog staan, hebben deze stoffen een 'warm' en karakteristiek aanzie

 • Vraag: 

  Hoe vaak moet ik mijn kussens keren of opschudden?

  Antwoord: 

  Ter behoud van de vulling en de stof raden wij aan minimaal een keer per week koudschuim en fiber kussens te keren en indien mogelijk van plaats te wisselen. Comforell-kussens dient u twee tot drie keer per week op te schudden, om het losse vulmateriaal weer goed te verdelen. Ook deze kussenvullingen dient u regelmatig te keren.

 • Vraag: 

  Van wat voor soort hout worden de meubelen gemaakt?

  Antwoord: 

  Het constructieve deel van de romp is gemaakt van beukenhout. Naast het feit dat deze houtsoort zeer sterk is, trekt het ook na verloop van tijd niet krom.

 • Vraag: 

  Wat voor soort vullingen worden er gebruikt voor de zitkussens?

  Antwoord: 

  Baan gebruikt 3 soorten zitkussenvulllingen; koudschuim, comforell of combi-vullingen.
  In de meeste modellen worden standaard koudschuim vullingen toegepast met aan beide kanten een extra comfortlaag. Deze vullingen hebben een vaste polyether kern, waardoor ze vormvast zijn. Ze zijn duurzaam en het meest praktisch, omdat ze niet opgeschud hoeven te worden, uitsluitend gekeerd. In enkele modellen zit standaard een comforell ofwel danidown vulling. Dit is een mengsel van veren en polyether staafjes. Dit voelt zachter aan dan koudschuim en geeft een nonchalante uitstraling. In een enkel model zit standaard een combi-vulling: een vulling met een koudschuim kern, afgedekt met een laag comforell.
  De voorkeur voor een bepaald type kussenvulling is heel persoonlijk. Wat de één een te zachte vulling vindt, vindt de ander te hard. Gaat uw wens uit naar een andere, dan standaard kussenvulling, dan is dat, zonder meerprijs, in principe altijd bij ons mogelijk.

 • Vraag: 

  Wat voor soort vullingen worden er gebruikt voor de rugkussens?

  Antwoord: 

  In de meeste modellen zitten fiber rugkussens (=gesiliconiseerde holvezel ofwel watten). Heeft men rugklachten of wil men graag een hardere rugkussenvulling, dan raden wij een koudschuim vulling aan, afgedekt met een extra comfortlaag. De voorkeur voor een bepaald type kussenvulling is heel persoonlijk. Wat de één een te zachte vulling vindt, vindt de ander te hard. Gaat uw wens uit naar een andere, dan standaard kussenvulling, dan is dat, zonder meerprijs, in principe altijd bij ons mogelijk.

 • Vraag: 

  Zijn alle kussens keerbaar?

  Antwoord: 

  Symmetrische zit- en rugkussens met stof bekleed zijn keerbaar. Wij raden u aan de kussens één keer per week te keren en tegelijkertijd uit te zuigen (met een zacht mondstuk), ter behoud van de kussenvulling en stof. Kussens met leer bekleed zijn niet keerbaar. Aan de achterkant is katoen verwerkt, om lucht door te laten.

 • Vraag: 

  Waarom gebruikt Baan geen volledig dons of veren kussenvullingen?

  Antwoord: 

  Dons en veren geven een vulling een zeer nonchalant karakter. In gebruik verliezen de veren op den duur hun veerkracht. Ze gaan verkleven waardoor er alleen nog maar stokjes overblijven, ofwel weinig kusseninhoud overblijft. Een volledig dons of veren vulling is dan ook uitsluitend geschikt voor sierkussens, maar niet voor rug- en zitkussenvullingen. Een alternatief is comforell of danidown vullingen. Dat is een mengsel van veren en polyether staafjes. Deze kussens geven ook een nonchalant uiterlijk.

 • Vraag: 

  Waaraan kan ik een Baan meubel herkennen?

  Antwoord: 

  Een zitmeubel van Baan kunt u herkennen aan het Baan-kwaliteitslabel.


   

 • Vraag: 

  Hoe werkt onze garantieregeling?

  Antwoord: 

  De ingangsdatum van de garantieregeling is de datum op onze factuur naar uw verkooppunt.

 • Vraag: 

  Waar worden de meubelen van Baan gemaakt?

  Antwoord: 

  Made in Holland.  Alle zitmeubelen worden gemaakt in Waddinxveen. Geen massaproductie, zoals in het buitenland vaak gedaan wordt. Maar stuk voor stuk. Gedurende het hele productieproces krijgt ieder meubel de vakkundige aandacht die het verdient. Uitsluitend op deze wijze kunnen wij een hoogwaardige kwaliteit garanderen en maatwerk leveren. Wilt u een kijkje nemen op onze productie-afdeling, u bent van harte welkom.

 • Vraag: 

  Is het echt zo dat ik mijn meubel zelf kan samenstellen?

  Antwoord: 

  Jazeker. Uw woonwensen staan centraal. U bepaalt zelf de stof, de maat en de afwerking. Zo zijn bijvoorbeeld vele banken leverbaar in een 2-, 2.5-, 3-, 3.5 of zelfs 4-zits uitvoering. Alle zitmeubelen kunnen worden geleverd in door u te selecteren stoffen, kleuren en dessins. Ook in leer krijgt u volop de gelegenheid uw eigen specifieke touch te bepalen. Zelfs de pootkleur kunt u zelf bepalen. De poten zijn standaard leverbaar in zwart, wengé, bruin mahonie, rood mahonie, midden eiken, licht eiken, noten en kersen. Maar ook Ral- of speciale beitskleuren zijn, volgens staal, mogelijk. Naast alle standaarduitvoeringen kunnen wij een zitmeubel ook helemaal voor u op maat maken. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Voor een interieuradvies bent u dan ook van harte welkom op een van onze showrooms of bij een verkooppunt bij u in de buurt. Maatwerk is onze standaard....

 • Vraag: 

  Wat is de meest ideale stof?

  Antwoord: 

  Iedere stof kent voor- en nadelen. Wat de een een voordeel vindt, ervaart de ander als nadeel. De stofkeuze is dan ook zeer persoonlijk. Voorbeeld: Linnen stoffen hebben een natuurlijke uitstraling. Het is een plantaardige stof en wordt gemaakt van vlas. Bij meubelen die bekleed zijn met linnen ontstaat dan ook vlasvorming, dat gevoelig is voor pletten. Daarnaast zal bij linnen stoffen eerder plooivorming ontstaan. In gebruik gaan linnen stoffen uitrekken (denk aan uw linnen broeken). Daarentegen is de glans van het natuurlijke weefsel niet te evenaren en geeft het een rijk gevoel. Stoffen met veel polyester hebben geen natuurlijke uitstraling, maar zijn over het algemeen wel sterk en verkleuren minder onder invloed van licht.
  Kortom, er bestaat geen ideale stof. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een interieuradvies bent u dan ook van harte welkom op een van onze showrooms of bij een verkooppunt bij u in de buurt.