Home

Baan produceert en biedt u een unieke verscheidenheid aan zitmeubelen, met het doel uw levenskwaliteit te verhogen en elke dag ontspanning, impulsen, inspiratie en comfort te geven, vele jaren lang. Wij verwelkomen u graag in de wereld van BAAN. Wij nodigen u uit met de nieuwe collecties op ontdekkingsreis te gaan en onze fascinerende producten te leren kennen.

 

Zitcomfort


Zitcomfort


De duurzaamheid en het zitcomfort worden bepaald door de kwaliteit van de romp, het binnenwerk, de kussenvullingen, de bekledingkeuze en de grootte van de kussens. Baan maakt uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Dus dat zit altijd goed!

Zo bestaat het constructieve deel van de romp uit massief beukenhout. De belangrijkste kenmerken van beuken zijn dat het buigzaam en sterk is. Het binnenwerk van uw meubel bestaat uit Nosag-veren, polyether en afdekmaterialen.  Overige factoren die het zitcomfort van uw meubel bepalen zijn:

  1. De samenstelling van de gebruikte kussenvullingen.
    Dit is modelafhankelijk. In de meeste banken en stoelen zit een zeer praktisch en duurzaam koudschuim zitkussen.  In enkele stoelen, zoals de Barney, zit een comforell (= mengsel van dacron bolletjes en polyether staafjes) zitkussen. Dit voelt zachter aan dan koudschuim en geeft een nonchalante uitstraling. In de meeste rugkussens zit fiber (=gesiliconiseerde holvezel ofwel watten). De voorkeur voor een bepaald type kussenvulling is heel persoonlijk. Wat de een een te zachte vulling vindt, vindt de ander te hard. Gaat uw wens uit naar een andere, dan standaard kussenvulling, dan is dat, zonder meerprijs, in principe altijd bij ons mogelijk.
  2. De bekledingkeuze.
    Een fauteuil in leer zit over het algemeen harder dan dezelfde fauteuil, bekleed in stof. Katoenen of jeans stoffen voelen harder aan dan velours stoffen.
  3. De grootte van de kussens.
    Een groter zitkussen voelt zachter aan dan een kleiner kussen, bekleed met dezelfde stof en vulling.